دوره 6، شماره 3 - ( پاییز 1401 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 28-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشجوی دکتری، گروه فلسفه تعلیم و تربیت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران.
2- استادیار، گروه فلسفه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران (نویسنده مسئول). ، mo_shamshiri@yahoo.com
3- دانشیار، گروه برنامه درسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران.
چکیده:   (1040 مشاهده)
یکی از مهمترین عوامل رغبت و کشش به سمت اخلاص دانستن ویژگی ها و خصوصیات آن و همچنین برطرف نمودن موانعی است که می تواند در مسیر رسیدن به این فضیلت بزرگ اخلاقی مانع شود . و چه فضیلتی بزرگتر و باعظمت تر از اخلاص میتوان برشمرد که امیرالمومنین (ع) از آن به عنوان کمال توحید یاد می کند. و متاسفانه امروزه به این فضیلت با ارزش در معنای عمیق و ارزشمند آن بی توجه ایم . اخلاص در سطح والای آن که علامه محمدتقی جعفری از آن به عنوان اخلاص ارزشی یاد میکند و عامل پیامد های بسیار ارزشمند که عالی ترین استعدادهای اخلاقی انسان را شکوفا و به فعلیت میرساند و منشا آثار و برکاتی در وجود انسان خواهد شد که او را به سوی حیات معقول رهنمون میسازد و آثار آن می تواند در جهت اعتلای انسان در تمام شئون اخلاقی زندگی متبلور باشد .بررسی پیامد ها و آثار مثبت و سازنده ای که انسان را در مسیر سازندگی و اعتلای شخصیت انسانی رشد میدهد و جوهر اعلای انسانی را بارور می سازد. هدف کلی این پژوهش بیان دیدگاه علامه محمدتقی جعفری نسبت به آثار و پیامد هایی که در صورت رشد اخلاص ارزشی در انسان بوجود خواهد آمد و نیز عواملی که ازدیدگاه علامه جعفری می تواند مانع دستیابی به اخلاص شود را مورد توجه قرار داده است .این پژوهش با رویکرد کیفی و نتیجه آن بیانگر مهمترین و کلی ترین پیامد  های فضیلت اخلاقی اخلاص و نیز مهمترین موانع دستیابی به آن در اندیشه علامه محمد تقی جعفری می باشد.
واژه‌های کلیدی: اخلاص، نیت، موانع، پیامد، محمدتقی جعفری
متن کامل [PDF 423 kb]   (464 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1400/8/25 | انتشار: 1401/7/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.