logo
دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1401 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 59-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Niabati Charandabi H, mohammadkhani G, Eisazadeh F. The Effectiveness of Group Spiritual Therapy on Social Health and Depression in Patients with Sexual Identity Disorder. Islamic Life Style 2022; 6 (2) :51-59
URL: http://islamiclifej.com/article-1-867-fa.html
نیابتی چرندابی هما، محمدخانی غزاله، عیسی زاده فاطمه. اثربخشی معنویت درمانی گروهی بر سلامت اجتماعی و افسردگی در مبتلایان به اختلال هویت جنسی. سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت. 1401; 6 (2) :51-59

URL: http://islamiclifej.com/article-1-867-fa.html


1- کارشناسی ارشد، گروه روانشناسی شخصیت، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2- کارشناسی ارشد، گروه روانشناسی مثبت گرا، دانشگاه پیام نور، مازندران، ایران.
3- دانشجوی دکتری، گروه روانشناسی سلامت، دانشگاه پیام نور، امارات (نویسنده مسئول).. ، f.eisazadeh74@gmail.com
چکیده:   (1594 مشاهده)
هدف: با توجه به شیوع اختلال هویت جنسی در کشورمان هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی معنویت درمانی گروهی بر سلامت اجتماعی و افسردگی در مبتلایان به اختلال هویت جنسی بود.
مواد و روش ها: جامعۀ آماری، شامل مردان مبتلا به اختلال هویت جنسی شهر تهران بود که از طریق نمونه‌گیری در دسترس 40 نفر از آن ها، انتخاب شدند و به طور داوطلبانه در مرحله پیش آزمون پرسشنامه های پژوهش که شامل پرسشنامه سلامت اجتماعی صفاری نیا (1393) و پرسشنامه افسردگی بک (1978) می باشد، را تکمیل کرده و به طور تصادفی در طرح مطالعاتی قرار گرفتند. گروه آزمایش به مدت 14 جلسه و به صورت مجازی تحت معنویت درمانی گروهی قرار گرفت، سپس در مرحلۀ پس آزمون هر دو گروه، به پرسشنامه‌های پژوهش پاسخ دادند. داده‌ها با آزمون آماری تحلیل کوواریانس چند متغیری (MANCOVA) با اندازه‌گیری مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که معنویت درمانی، باعث بهبود سلامت اجتماعی و افسردگی در گروه آزمایش و مرحلۀ پس آزمون شد (01/0 P<).
نتیجه‌گیری: با توجه به اثربخشی معنویت درمانی گروهی بر سلامت اجتماعی و افسردگی در مبتلایان به اختلال هویت جنسی می توان از این درمان جهت کاهش معضلات روانی - اجتماعی آنان بهره گرفت.
متن کامل [PDF 573 kb]   (855 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1400/6/21 | انتشار: 1401/6/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.