logo
دوره 4، شماره 1 - ( بهار 1399 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 167-159 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

DalghPoush F, Rezaie S, Saadatee Shamir A. Designing a Successful Business Intelligence Model based on the Educational Philosophy of Islam and the Components of Business Intelligence and Successful Intelligence. Islamic Life Style 2020; 4 (1) :159-167
URL: http://islamiclifej.com/article-1-748-fa.html
دلق‌پوش فرهاد، رضایی صادق، سعادتی شامیر ابوطالب. طراحی مدل هوش تجاری موفق بر مبنای فلسفه تربیتی اسلام و مولفه‌های هوش تجاری و هوش موفق. سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت. 1399; 4 (1) :159-167

URL: http://islamiclifej.com/article-1-748-fa.html


1- دانشجوی دکتری فلسفه تعلیم و تربیت، گروه علوم تربیتی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- استادیار، گروه علوم تربیتی، دانشگاه علوم انتظامی امین، تهران، ایران(نویسنده مسئول) ، sadeghrezaee61@gmail.com
3- استادیار، گروه علوم تربیتی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:   (1557 مشاهده)
هدف: هدف این پژوهش طراحی مدل هوش تجاری موفق بر مبنای فلسفه تربیتی اسلام و مولفه‌های هوش تجاری و هوش موفق بود.
مواد و روش‌ها: این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر روش اجرا مقطعی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش دانش‌آموزان پسر دوره متوسطه دوم استان گیلان در سال تحصیلی 400-1399 بودند که طبق جدول کرجسی و مورگان از میان آنها 400 نفر با روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چندمرحله‌ای به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق‌ساخته (34 گویه‌ای) بود که روایی محتوایی آن با نظر متخصصان تایید و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ 97/0 محاسبه شد. داده‌ها با روش تحلیل عاملی اکتشافی و مدل‌یابی معادلات ساختاری در نرم‌افزارهای SPSS-25 و LISREL-8.8 تحلیل شدند.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که هوش تجاری موفق بر مبنای فلسفه تربیتی اسلام و مولفه‌های هوش تجاری و هوش موفق در دانش‌آموزان دارای پنج عامل دانش، فهم، ترکیب، کاربرد و ارزشیابی بود که بار عاملی همه آنها بالاتر از 70/0 بود و این پنج عامل با هم توانستند 51/67 درصد از واریانس کل را تبیین کنند. همچنین، مدل هوش تجاری موفق بر مبنای فلسفه تربیتی اسلام و مولفه‌های هوش تجاری و هوش موفق در دانش‌آموزان برازش مناسبی داشت و دانش بر ترکیب و کاربرد، ارزشیابی بر فهم و کاربرد، ترکیب و فهم بر کاربرد اثر معنادار مستقیم و دانش با میانجی ترکیب بر کاربرد و ارزشیابی با میانجی فهم بر کاربرد اثر معنادار غیرمستقیم داشتند (05/0>P).
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌ها، بکارگیری مدل هوش تجاری موفق بر مبنای فلسفه تربیتی اسلام و مولفه‌های هوش تجاری و هوش موفق توسط متخصصان و برنامه‌ریزان حوزه آموزش‌وپرورش ضروری است.
 
متن کامل [PDF 1431 kb]   (888 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1399/1/20 | انتشار: 1399/3/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.