logo
دوره 3، شماره 3 - ( تابستان 1398 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ataiee N, Jajarmi M, Mehdian H. Investigating the Relationship between Attitude to Death, God Pattern, Spiritual Intelligence, Perceived Attachment, and Social Support with Mental Health Mediation. Islamic Life Style 2020; 3 (3)
URL: http://islamiclifej.com/article-1-544-fa.html
عطائی نغمه، جاجرمی محمود، مهدیان حسین. بررسی رابطه نگرش به مرگ، الگوی تصور از خدا، هوش معنوی، دلبستگی ادراک شده و حمایت های اجتماعی با میانجی گری سلامت ذهنی. سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت. 1398; 3 (3)

URL: http://islamiclifej.com/article-1-544-fa.html


1- دانشجوی دکترای روانشناسی تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد، بجنورد، ایران.
2- استادیار گروه مشاوره، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد، بجنورد، ایران ، mahmoud.jajarmi@gmil.com
3- استادیار گروه روان شناسی تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد، بجنورد، ایران.
چکیده:   (2003 مشاهده)
دراین پژوهش رابطه ساختاری نگرش به مرگ، الگوی تصور از خدا، دلبستگی ادراک شده دوره کودکی و حمایتهای اجتماعی به میانجگری سلامت ذهنی و هوش معنوی در قالب یک مدل علّی مورد بررسی قرار گرفت. پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش جمع آوری اطلاعات توصیفی-همبستگی می باشد. جامعه آماری 200 نفر از دانشجویان دانشگاه‌های بیرجندبا روش نمونه‌گیری خوشه‌ای انتخاب شدند. شش مقیاس معتبر شامل: مقیاس نگرش به مرگ وونگ و همکاران، سلامت ذهنی کینز و مگیارمو، هوش معنوی کینگ، تصور از خدای لارنس، دلبستگی هازن و شیور و حمایت اجتماعی کاترونا و راسل. جهت سنجش متغیرها مورد استفاده قرار گرفت. روایی و پایایی همه ابزارهای مورد تایید است. تجزیه و تحلیل داده‌ها با روش تحلیل مسیر از نوع مدل یابی معادلات ساختاری در نرم افزار آموس انجام شد. نتایج نشان داد که مدل با داده‌ها، برازش مناسبی دارد به این معنی که: در نگرش مثبت به مرگ و پذیرش فعالانه آن، الگوی تصور از خدا (تاثیر پذیری، چالش، خیر خواهی)، حمایت اجتماعی (ارزش قایل بودن، وابستگی. انسجام اجتماعی)؛ الگوی دلبستگی ادراک شده (پدر و مادر های ایمن)؛ هوش معنوی (تفکر وجودی، تولید معنای شخصی، توسعه آگاهی) وبهزیستی ذهنی (سلامت روان و سلامت اجتماعی و عاطف های مثبت)، موثرند. در نگرش منفی به مرگ و ترس و اجتناب از آن والدین نا ایمن و عاطفه های منفی نقش اساسی دارند.: الگوی تصور از خدا و حمایت اجتماعی ادارک شده به واسطه سلامت ذهنی و دلبستگی ادراک شده دوران کودکی به واسطه هوش معنوی بر نگرش به مرگ در دانشجویان اثر غیرمستقیم دارند. تصور از خدا، حمایت اجتماعی، دلبستگی ادراک شده کودکی، هوش معنوی و سلامت ذهنی، می‌توانند 61 درصد از تغییرات نگرش به مرگ را تبیین کنند.
متن کامل [PDF 1313 kb]   (1290 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1398/5/22 | انتشار: 1398/7/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.