دوره 2، شماره 2 - ( بهار 1397 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 81-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه روان‌شناسی و علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه خاتم، تهران، ‌ایران ، a.khodabakhshid@khatam.ac.ir
2- گروه مشاوره، دانشکده علوم انسانی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد ‌اسلامی، اراک، ایران
چکیده:   (5515 مشاهده)
اهداف: افسردگی یکی از اختلالات روان‌شناختی شایع در دوره سالمندی است که به کاهش سلامت و بهزیستی روانی سالمندان منجر می‌شود. ایمان و باورهای مذهبی و پذیرش واقعیت سالمندی می‌تواند از عوامل اثرگذار بر کاهش نشانگان افسردگی باشد. هدف اصلی این تحقیق مقایسه باورهای مذهبی و بهزیستی روان‌شناختی در زنان سالمند افسرده و غیرافسرده بود.
ابزار و روش‌ها: پژوهش حاضر مطالعه‌ای توصیفی از نوع علی- مقایسه‌ای است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زنان سالمندان عضو کانون جهان‌دیدگان منطقه ۱ شهرداری تهران در سال ۱۳۹۵ بودند که از این میان تعداد ۷۵ زن سالمند افسرده و ۷۵ زن سالمند غیرافسرده با روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها شامل مقیاس جهت‌گیری مذهبی آلپورت و راس، مقیاس بهزیستی روان‌شناختی ریف و مقیاس سنجش افسردگی در سالمندان بود. تحلیل آماری با استفاده از آزمون T مستقل و به‌وسیله نرم‌افزار SPSS ۲۲ انجام شد.
یافته‌ها: بین باورهای مذهبی (۷/۴۶-=t) و بهزیستی روان‌شناختی (۵/۳۶-=t) زنان سالمند افسرده و غیرافسرده تفاوت معنی‌داری وجود داشت و میانگین نمرات این دو متغیر به‌صورت معنی‌داری در زنان غیرافسرده بیشتر از زنان افسرده بود (۰/۰۰۱=p).
نتیجه‌گیری: باورهای مذهبی و بهزیستی روان‌شناختی در زنان سالمند غیرافسرده بیشتر از زنان سالمند افسرده است.
واژه‌های کلیدی: مذهب، بهزیستی، سالمند، افسردگی
متن کامل [PDF 498 kb]   (2675 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1396/9/15 | انتشار: 1397/1/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.