logo
دوره 7، شماره 3 - ( پاییز 1402 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 77-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghafour Mostafa M, Javanpour Heravi A, Norouzi Teymourlouie H. Allameh Tabatabai's attitude towards Islamic lifestyle and family relationships with emphasis on Al-Mizan's interpretation. Islamic Life Style 2023; 7 (3) :65-77
URL: http://islamiclifej.com/article-1-1851-fa.html
غفور مصطفی محمد، جوانپور هروی عزیز، نوروزی تیمورلویی حسین. نگرش علامه طباطبایی به سبک زندگی اسلامی و ارتباطات خانوادگی با تاکید بر تفسیر المیزان. سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت. 1402; 7 (3) :65-77

URL: http://islamiclifej.com/article-1-1851-fa.html


1- دانشجوی دکتری، گروه فلسفه و کلام اسلامی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.
2- دانشیار، گروه فلسفه و کلام اسلامی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران (نویسنده مسئول). ، ajavanpor@iaut.ac.ir
3- استادیار، گروه فلسفه و کلام اسلامی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.
چکیده:   (880 مشاهده)
هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی نگرش علامه طباطبایی به سبک زندگی اسلامی و ارتباطات درون خانواده با تاکید بر تفسیر المیزان به­عنوان یک منبع مهم دینی و مهمترین اثر علامه طباطبائی، جهت استنباط دیدگاه علامه در رابطه با سبک زندگی اسلامی و روابط خانوادگی به نگارش درآمده است.
مواد و روش­: این پژوهش بر حسب هدف، کاربردی و به لحاظ ماهیت، توصیفی ـ تحلیلی است. روش جمع ­آوری اطلاعات به­ صورت کتابخانه ­ای­ ـ ­اسنادی بوده است. قلمرو موضوعی پژوهش، سبک زندگی اسلامی و قلمرو زمانی آن، نیمه اول سال 1402 می­باشد.
یافته ­ها: تعریف علامه طباطبایی از سبک و روش زندگی، همان تعریف دین است و از دیدگاه وی، وصول به سعادت و سبک زندگی پایدار مبتنی بر اعتقاد به خدا، جهان آخرت و تعالیم وحی است و اساساً سبک زندگی حقیقی در نزد علامه، توحیدمدار است. علامه اهم مبانی سبک زندگی اسلامی را شامل توحید محوری، فطرت­ گرایی و هماهنگی با نظام آفرینش می­ داند و در ارتباط با سبک زندگی معتقد است که انسان سه نوع وظایف شامل وظایف در برابر خداوند، در برابر خود و در برابر انسان دیگر بر عهده دارد و در این ارتباط، بخش عمده ­ای از روابط خانوادگی را در بطن وظایف نسبت به دیگران، می­ بیند؛ همانگونه که هدایت خانواده و روابط خانوادگی را یکی از هشت ویژگی اساسی سبک زندگی اسلامی و مؤمنانه از جنبه اجتماعی می­ بیند.
نتیجه ­گیری: سبک زندگی در وظایف و مسئولیت ­های زندگی تجلی می ­یابد و سطحی­ ترین لایه ­های زندگی را به عمیق ترین لایه ­های آن پیوند می ­زند. اختصاص بهترین اوقات به برقراری ارتباط با خدا، توسل به اولیای خدا، خودشناسی و داشتن روابط عاشقانه همسران به عنوان الگوهای رفتاری در سبک زندگی باید مدنظر قرار گیرد و سه شاخص مهم روابط خانوادگی در قالب سبک زندگی اسلامی شامل اصل تسکین به­ عنوان اولین عامل حاکمیت توحید در خانواده، اصل مودت به ­عنوان الزامات و ضرورت­های زندگی عاشقانه و رحمت متقابل می ­باشد. در نهایت، زن در سبک زندگی اسلامی علاوه بر وظایف همسری، نقش مهمی در تربیت اجتماعی، دینی، سیاسی کودکان و همچنین حضور در صحنه­ های مختلف اجتماعی ایفا می ­کند و در سبک زندگی اسلامی، زن یک مولفه اثرگذار و فعال است.
 
متن کامل [PDF 872 kb]   (207 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1402/1/12 | انتشار: 1402/5/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.