logo
دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1401 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 479-469 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Teimourkhani H, Ghamari M, Amiri Majd M, Jafari A. Comparison of the Effectiveness of Adlerian Group Counseling and Group Dialectical Behavior Therapy in Academic Vitality, Social Adequacy and Life Expectancy of Unsuccessful Entrance Exam Students. Islamic Life Style 2023; 6 (4) :469-479
URL: http://islamiclifej.com/article-1-1724-fa.html
تیمورخانی حجت اله، قمری محمد، امیری مجد مجتبی، جعفری علیرضا. مقایسه اثربخشی مشاوره گروهی آدلری و رفتار درمانی دیالکتیکی گروهی در سرزندگی تحصیلی، کفایت اجتماعی و امید به زندگی دانش آموزان ناموفق کنکور. سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت. 1401; 6 (4) :469-479

URL: http://islamiclifej.com/article-1-1724-fa.html


1- دانشجوی دکتری، گروه مشاوره، واحد ابهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ابهر، ایران.
2- دانشیار، گروه مشاوره، واحد ابهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ابهر، ایران (نویسنده مسئول). ، ghamari.m@abhariau.ac.ir
3- دانشیار، گروه روانشناسی، واحد ابهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ابهر، ایران.
4- استادیار، گروه روانشناسی، واحد ابهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ابهر، ایران.
چکیده:   (484 مشاهده)
هدف: در عصر حاضر، تعلیم و تربیت و به طورکلی تحصیل، بخش مهمی از زندگی افراد را تشکیل می دهد. علاوه براین کیفیت و کمیت تحصیل نقش مهمی در آینده افراد ایفا می کند. پژوهش حاضر با مقایسه اثربخشی مشاوره گروهی آدلری و رفتاردرمانی دیالکتیک در سرزندگی تحصیلی، کفایت اجتماعی و امید به زندگی دانش آموزان پسر ناموفق کنکور شهر زنجان به صورت عملی انجام شد.
مواد و روش ها: طرح پژوهش حاضرکاربردی بوده و روش آن به صورت نیمه آزمایشی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل 587 نفر دانش آموزدبیرستانی پسر ناموفق در کنکور سال 1399 می باشد که تعداد 45 نفر از این دانش آموزان به صورت داوطلبانه انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه 15 نفره (یک گروه کنترل و دو گروه آزمایش) قرار گرفتند. در گروه اول مداخله بر اساس پروتکل مشاوره گروهی آدلری و در گروه دوم مداخله بر اساس پروتکل رفتاردرمانی دیالکتیکی گروهی انجام گرفت و گروه سوم به عنوان گروه شاهد هیچ مداخله ای دریافت نکرد. داده های مورد نیاز در سه بازه زمانی پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری جمع آوری گردید. ابزارهای این پژوهش در هر سه مرحله از پرسشنامه سرزندگی تحصیلی با الگوگیری از مقیاس سرزندگی تحصیلی استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر توسط نرم افزار SPSS-24  انجام گرفت.
یافته ها: اثرگذاری روش رفتاردرمانی دیالکتیکی بر سرزندگی تحصیلی، کفایت اجتماعی و امید به زندگی دانش آموزان بیشتر از روش مشاوره گروهی آدلری بوده است (001/0>P).
نتیجه گیری:  بر اساس یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که برای ایجاد مجدد سرزندگی تحصیلی، کفایت اجتماعی و امید به زندگی در دانش آموزانی دارای تجربه شکست تحصیلی هستند، می توان  از رفتاردرمانی دیالکتیکی استفاده نمود. 
متن کامل [PDF 671 kb]   (496 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1401/6/27 | انتشار: 1402/1/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.