logo
دوره 6، شماره 3 - ( پاییز 1401 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 412-401 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mansourian F, Lavasani S S, Yazdi H. Educational Reasons for Love from Sheikh Ishraq Point of View with Example Approach of Prayers of Imam Hossein. Islamic Life Style 2022; 6 (3) :401-412
URL: http://islamiclifej.com/article-1-1603-fa.html
منصوریان فرخنده، لواسانی سید سعید، یزدی حسین. دلایل تربیتی عشق از منظر شیخ اشراق با رویکرد مصداقی دعا ومناجات امام حسین علیه السلام. سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت. 1401; 6 (3) :401-412

URL: http://islamiclifej.com/article-1-1603-fa.html


1- دانشجوی دکتری، گروه فلسفه اسلامی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- استادیار، گروه فلسفه، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران (نویسنده مسئول). ، sdlavasani@gmail.com
3- استادیار، گروه فلسفه، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
چکیده:   (389 مشاهده)
هدف: هدف از این پژوهش آن است که پیامدها ودلایل تربیتی عشق از منظر سهروردی آشکار شود تا انسان بارشد وشکوفایی عشق در نفس خویش بتواند مراحل تربیتی را به منظور صعود به عالم ملکوت ووصول به نورالانوار طی کند. مهمترین دلایل تربیتی عشق ،(سعادتمندی نفس، عبادت حق ، معرفت ومحبت، فنای عاشق، صبر بردشواری راه عشق، ترک خودبینی، اجتناب از نفسانیات، عقل ورزی)می تواند انسان را به کمال مطلق واصل کند.اما نکته مهتر کشف مصداق های تربیت عرفانی از دعا ومناجات حضرت سیدالشهدا علیه السلام ، تحولی عظیم در آگاهی وبصیرت ودرک حقیقت انیّت وپالایش انانیّت  ایجاد خواهد کردو وصول به کمال نهایی ورستگاری را تسریع خواهد نمود.
مواد و روش‌ها: روش پژوهش، توصیفی - تحلیلی و حوزه پژوهش، با استفاده از منابع چاپی و الکترونیکی معتبر علمی ومرجع، پیرامون آراء مکتب اشراقی سهروردی در باره عشق  ودعای غنی و سرشار از عشق وعرفان عرفه اباعبدالحسین علیه السلام و با رویکرد روش کتاب‌خانه‌ای انجام شده است.
یافته‌ها: یافته‌های نظری پژوهش مبین این است که؛ عشق جزئی از ماهیت وجودی انسان است و ابزار تربیت منتج از عشق حقیقی برای رسیدن به درجات اعلای الوهیت، مقدمه و سعادت نفس ذیمقدمه است؛ به این دلیل  جریان جاری عشق در مراحل خلقت و حیات انسان در برابر اضداد درونی و بیرونی با هدفمندی به‌سوی مبدأ نورالانوار نیازمند رهنمود از سوی مربی و رهبر در قالب تربیت نیروهای روحی، روانی و حتی جسمانی از طریق عقل، معرفت النفس، حقیقت وجود تقویت ایمان قلبی است.
نتیجه‌گیری: مکتب فلسفی شیخ اشراق (سهروردی) که تلفیقی از حکمت بحثی و ذوقی و مبتنی بر عقل و کشف و شهود است .وی در بحث عشق و مراتب و منازل مختلف آن به شکل رمزی و تمثیلی سخن گفته است. شیخ اشراق  اساس و پایه جهان را بر عشق استوار دانسته، ومعتقد است عشق در همه موجودات جهان به طور فطری جاری و ساری است.
واژه‌های کلیدی: حکمت اشراق، عشق، تربیت، عرفه، رستگاری
متن کامل [PDF 431 kb]   (255 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1401/5/11 | انتشار: 1402/1/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.