1- استادیار، گروه معارف اسلامی، دانشگاه هنر، تهران، ایران (نویسنده مسئول). ، a.heydarzadeh@art.ac.ir
2- استادیار، گروه فلسفه و کلام اسلامی، دانشگاه مفید، قم، ایران.
چکیده: (539 مشاهده)
هدف: اصل تأثیر نگرشهای کلی انسان بر سبک زندگی فردی و اجتماعی پدیدهای جدید در تحقیقات سبک زندگی به شمار میرود و این در حالی است که مبانی و نحوه چگونگی اثربخشی نگرشهای کلی انسان از منظر متون دینی بررسی نشده است. در همین راستا، هدف این پژوهش، ضمن آشکار ساختن زیرساختهای نگرشهای کلی انسان از منظر متون دینی و تأثیر آنها در رفتارهای انسانی، نقد و بررسی دیدگاههای موجود در این زمینه بود.
مواد و روش ها: این پژوهش به صورت کیفی (کتابخانهای و فیشبرداری) انجام پذیرفته و با توجه به منابع معتبر علمی به ارزیابی و تحلیل موضوع پرداخته است.
یافتهها: پس از بررسی، تحلیل و تدقیق مبانی و نحوه اثربخشی نگرشهای کلی انسان با تأکید بر آیات قرآن کریم، یافتههای این پزوهش نشان داد که نوع متفاوت نگاه آموزههای اسلامی به مسائل مرتبط با انسان و نگرشهای کلی او باعث ایجاد شکاف اصلی در رویکرد اسلامی با غربی در این گونه تأثیر شده است.
نتیجهگیری: با توجه به آنکه در سبک زندگی غربی، رفتارهای انسانی مادیگرایانه ارزیابی میشوند، این روش باعث میگردد، بسیاری از رفتارهای انسان قابل تفسیر نباشند و بررسی سبک زندگی افراد، نتواند راهکار صحیحی در بهبود زندگی افراد باشد؛ اما مطابق آیات قرآن کریم، هر رفتاری در سبک زندگی اسلامی باید حداقل برخوردار از شناختها و نگرشهایی مانند نگرش به هستی، انسان، مبدا متعالی عالم به عنوان پشتوانه رفتارهای انسان باشد
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1401/2/4 | انتشار: 1401/12/25