دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1402 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 91-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشجوی دکتری، گروه روانشناسی، واحد نکا، دانشگاه آزاد اسلامی، نکا، ایران (نویسنده مسئول). ، nfiruzabadi@gmail.com
2- استادیار، گروه روانشناسی، واحد نکا، دانشگاه آزاد اسلامی، نکا، ایران.
چکیده:   (546 مشاهده)
هدف: هدف از انجام این پژوهش، بررسی اثربخشی آموزش تغییر سازه‌های شخصی بر کمال‌گرایی و ناگویی هیجانی در دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب است.
مواد و روش ها: این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه گردآوری و تحلیل داده‌ها، نیمه‌آزمایشی با طرح پیشآزمون_ پس‌آزمون با گروه کنترل و از نظر موقعیت، میدانی است. جامعه آماری این پژوهش، شامل کلیه دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب بوده است که تعداد آن‌ها برابر 20145 نفر بوده که از این تعداد،30 نفر به شیوه نمونه‌گیری در دسترس به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها در این پژوهش شامل دو پرسشنامه استاندارد کمال‌گرایی هویت و فلت(1991) و پرسشنامه ناگویی هیجانی تورنتو(1994)، بوده است. جلسات فراشناخت درمانی براساس پروتکل تغییر سازه‌های شناختی مبتنی بر نظریه تعادل در اسلام در هشت جلسه انجام شده است.
یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان‌داد که آموزش تغییر سازه‌های شخصی بر کمال‌گرایی و ناگویی هیجانی در دانشجویان تأثیر داشته است. همچنین نتایج نشان‌داد که آموزش تغییر سازه‌های شخصی بر مؤلفه‌های کمال‌گرایی در دانشجویان تأثیر داشته است.
نتیجه‌گیری: علاوه بر این، نتایج نشان داد که آموزش تغییر سازه‌های شخصی بر مولفه‌های ناگویی هیجانی در دانشجویان نیز تأثیر داشته است. از این رو مراکز آموزشی، مشاوره و تربیتی میتوانند از این روش استفاده نمایند.
متن کامل [PDF 709 kb]   (118 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1400/12/14 | انتشار: 1402/2/16

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.