logo
جلد 5 - ویژه نامه                   جلد 5 - ویژه نامه صفحات 74-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafari Rad S, Ghorban Hosseini M, Amini Z, Rostami Bashmani M. Designing a Professional Ethics Model for Managers based on Religious Sources. Islamic Life Style 2022; 5 :63-74
URL: http://islamiclifej.com/article-1-910-fa.html
جعفری راد سعیده، قربانحسینی مسعود، امینی زین العابدین، رستمی بشمنی مجید. طراحی الگوی اخلاق حرفه ای مدیران مبتنی بر منابع دینی. سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت. 1400; 5 () :63-74

URL: http://islamiclifej.com/article-1-910-fa.html


1- دانشجوی دکتری، گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
2- استادیار گروه مدیریت، هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساوه، ساوه، ایران (نویسنده مسئول). ، mqorban@gmail.com
3- استادیار گروه مدیریت، هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساوه، ساوه، ایران.
4- استادیار گروه مدیریت، هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نراق، نراق، ایران.
چکیده:   (1454 مشاهده)
هدف : چگونگی ایجاد بستر مناسب برای عوامل انسانی زیردست یکی از دغدغه‌های مدیران کارآمد در سطوح مختلف است، تا آن‌ها با حس مسئولیت نسبت به مسائل جامعه و حرفه خود برخورد نموده و اصول اخلاقی حاکم بر آن ها را رعایت نمایند. این پژوهش به مفهوم اخلاق حرفه‌ای، به اهمیت و ابعاد گوناگون آن پرداخته‌ است.
مواد و روش ها: در این پژوهش ابتدا بر شناسایی عوامل موثر بر طراحی الگوی اخلاق حرفه‌ای مدیران از طریق روش کیفی اقدام شده‌است؛ سپس با گردآوری گزاره‌های اخلاقی موثر در بهبود مدیریت به روش گرندد تئوری و استخراج حدود این گزاره‌ها از منابع دینی، سعی بر تطبیق این موارد با خلاءهای موجود در سیستم مدیریتی شده‌که به نوبه خود امری بدیع و کم‌سابقه است.
یافته ها: در نهایت با استفاده از تحلیل مضمون از منابع دینی اعم از آیات و روایات معتبر شیعی، مدل اخلاق حرفهای مدیران استخراج گردید که شامل 20 فضیلت و 22 رذیلت اخلاقی میباشد.
نتیجه گیری: تجزیه و تحلیل دقیق و نتیجه‌گیری درست از داده‌ها و اطلاعات جمع‌آوری شده ‌مبنایی برای برنامه‌ریزی های آتی در سازمان و یا در جامعه مورد تحقیق است. یافته های این پژوهش نشان میدهد که مدل مستخرج از تحلیل محتوای منابع دینی اعم از قرآن کریم و روایات معصومین (ع) بسیار جامع‌تر از نمونه های ساخت الگو بر مبنای مصاحبه های کیفی است.
متن کامل [PDF 1323 kb]   (844 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1399/9/26 | انتشار: 1399/12/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.