logo
آماده انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه شیراز ، mahmoodi_tayebeh@yahoo.com
2- دانشگاه شیراز
چکیده:   (891 مشاهده)
هدف: نشخوار خشم یکی از عوامل اساسی در تداوم خشم و پرخاشگری می­باشد. هدف از پژوهش حاضر مقایسه تطبیقی نشخوار خشم از دیدگاه اسلام و روان­شناسی بود.  
مواد و روش­ها: روش پژوهش حاضر، روش تطبیقی و توصیفی بود و با گردآوری اطلاعات از قرآن کریم و روایات و منابع روان­شناسی انجام شد. بدین منظور آیات و روایات مربوط به خشم، پرخاشگری و وسوسه از منابع اسلامی، به شیوه­ی کتابخانه­ای گردآوری و تبیین روان­شناختی بر اساس آن­ها صورت گرفت.
یافته­ها: یافته­های پژوهش نشان می­دهد که معادل قرآنی متغیر نشخوار خشم در روان­شناسی همان وسوسه­هاس شیطان در موقع خشم می­باشد. علاوه بر این نشخوار خشم به عنوان فرآیند تکرار شونده و اغلب اجتناب­ناپذیر فکر کردن در مورد تجربه­های گذشته و یا همان وسوسه شیطان به تعبیر قرآن، مانع کظم غیظ و یا مدیریت خشم به شیوه مناسب شده و به تبع آن موجب افزایش تبعاتی از قبیل انتقام، کینه­جویی، حسادت و حتی قتل می­شود. هم­چنین رویکرد اسلامی و روان­شناسی دارای تفاوت­هایی در تبیین علت، نتایج و انواع  خشم به عنوان علل زیربنایی نشخوار خشم هستند.
 نتیجه­گیری: بنابراین برای کاهش نرخ وقوع تبعات خشم و پرخاشگری، توجه به نشخوار خشم و یا وسوسه­های شیطان، به عنوان متغیر میانجی در درمان­های روان­شناختی و مذهبی از اهمیت اساسی برخوردار است.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1400/5/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.