1- دانشجوی دکتری، گروه برنامه ریزی درسی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.
2- گروه علوم تربیتی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران (نویسنده مسئول). ، dr.sasadian@gmail.com
3- گروه علوم تربیتی و روانشناسی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.
چکیده: (55 مشاهده)
هدف: انسانها به مهارتهایی نیاز دارند. معارف بشری به تنهایی جوابگوی نیازهای واقعی نبوده، ولی اسلام توامان به نیازهای مادی و معنوی پرداخته است. هدف مطالعه، بازاندیشی در اهداف آموزش برنامهدرسی مهارتهای زندگیاسلامی دانشآموزان ششم ابتدایی میباشد.
مواد و روش ها: پژوهش بدلیل استفاده از رویکرد کیفی و رویکرد کمی، از نوع آمیخته میباشد. جامعه آماری اول، متخصصان تعلیم و تربیت اسلامی بوده، حجم نمونه به شیوه گلولهبرفی با شرکت 17 نفر با اشباع نظری اطلاعات و جامعه آماری دوم، 33 نفر از متخصصان برنامهدرسی از دانشگاههای مختلف استانهای غرب کشور، به تعداد30 نفر از طریق کوکران انتخاب گردیدند. نظر گروهاول به شیوه مصاحبهعمیق، نیمهساختارمند، درگروهدوم اطلاعات با پرسشنامه محققساخته جمعآوری و مورد اعتباریابی قرارگرفت. رواییکمی به صورت رواییصوری و ضریبپایایی هم به روش کرونباخ، به مقدار 702/ . میباشد. رواییکیفی از روش تثلیث و پایایی با تکنیکهای قابلیت تائیدپذیری، اطمینانپذیری و خودبازبینی انجام گرفت. در قسمت اول، دادهها طی سهمرحله کدگذاری تلخیص و تحلیل، در قسمتدوم اعتباربخشی اطلاعات با روش t تکنمونهای انجام گرفت.
یافتهها: الگویی مطلوب از اهداف برنامهدرسی مهارتهای زندگیاسلامی با20مقوله اصلی و محوری بدست آمد.
نتیجهگیری: با کسب مهارتهای؛ خودشناسی، همدلی با دیگران، شناخت طبیعت میتوان به مهارت خداشناسی، در نهایت به قرب الهی و سعادتی جاودانه نائل آمد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1401/10/14