دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1402 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Malekiha M, Olyanasab S Z. Prediction of Spiritual Happiness based on Spiritual Health, Life Project Reflexivity and Career Development in Students. Islamic Life Style 2023; 7 (1) :1-10
URL: http://islamiclifej.com/article-1-1624-fa.html
ملکیها مرضیه، علیانسب سیدضیاءالدین. پیش بینی نشاط معنوی بر مبنای سلامت معنوی، تامل بر پروژه‌ی زندگی و رشد مسیرشغلی در دانشجویان. سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت. 1402; 7 (1) :1-10

URL: http://islamiclifej.com/article-1-1624-fa.html


1- گروه مشاوره، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه حضرت معصومه(س)، قم، ایران (نویسنده مسئول).
2- گروه علوم قرآن و حدیث، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه حضرت معصومه(س)، قم، ایران. ، z.olyanasab@hmu.ac.ir
چکیده:   (246 مشاهده)
هدف: نشاط یکی از انواع هیجان های مثبت است که دارای کارکردهای متعددی در زندگی انسان در ابعاد مختلف است. نشاط معنوی یکی از انواع نشاط است که در دهه های اخیر و با توجه به افزایش توجه به بعد معنویت در زندگی مورد توجه محققان قرار گرفته است.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر با هدف پیش بینی نشاط معنوی بر مبنای سلامت معنوی، تامل بر پروژه‌ی زندگی و رشد مسیرشغلی در دانشجویان انجام شد. روش پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه‌ی آماری پژوهش عبارت بود از کلیه‌ی دانشجویان دختر و پسر مقطع کارشناسی در دانشگاه اصفهان در سال تحصیلی1400-1401 بود. از این جامعه تعداد 360 نفر از دانشجویان با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای    انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه ویژگی های دموگرافیک، مقیاس نشاط معنوی (چیریان و افروز، 1395)، پرسشنامه سلامت معنوی (دلمن و فری، 2004)، پرسشنامه تامل بر پروژه‌ی زندگی(دای فابیو و همکاران، 2019) و پرسشنامه رشد مسیرشغلی (کرید و پتون، 2004) بود. داده ها با استفاده از محاسبه شاخص‌های آمار توصیفی و استنباطی(ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون به شیوه گام به گام) تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج این پژوهش نشان داد که بین نشاط معنوی، سلامت معنوی، تامل بر پروژه‌ی زندگی و رشد مسیر شغلی همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که سلامت معنوی، تامل بر پروژه‌ی زندگی و رشد مسیرشغلی در مجموع 40 درصد از واریانس نشاط معنوی را تبیین می‌کنند (05/0>P).
نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که سلامت معنوی، تامل بر پروژه‌ی زندگی و رشد مسیرشغلی پیش بینی کننده‌ی نشاط معنوی می باشند.
متن کامل [PDF 747 kb]   (62 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/9/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Islamic Life Journal

Designed & Developed by : Yektaweb