logo
دوره 6، شماره 1 - ( بهار 1401 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Miranjafi M, Azimi Garekani H, Pourmanouchehri S A. The Role of Enjoining the Good and Forbidding the Evil in Islamic Life. Islamic Life Style 2022; 6 (1)
URL: http://islamiclifej.com/article-1-1029-fa.html
میرنجفی مژگان، عظیمی گرکانی هادی، پورمنوچهری سید علی. نقش امر به معروف و نهی از منکر در زندگی اسلامی. سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت. 1401; 6 (1)

URL: http://islamiclifej.com/article-1-1029-fa.html


1- دانشجوی دوره دکتری، گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران..
2- استادیار، گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران (نویسنده مسئول). ، garekani1339@yahoo.com
3- استادیار، گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، واحد تهران مرکزی ، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
چکیده:   (1498 مشاهده)
هدف: زندگی اسلامی در عصر کنونی با وجود پیشرفت های تکنولوژی و جابجایی اطلاعات در زمینه های مختلف، جهت ایفای سلامتی روانی و جسمی بشر ، نیازمند احکامی استوار و محکم به این مهم می یاشد تا در این زمینه کمک حال بشر بوده و او را از گمراهی و اشتباه نجات دهد.
مواد و روش ها: نگارنده در این مقاله با روشی تحلیلی و توصیفی و با مطالعه کتابخانه ایی نقش فریضه امر به معروف و نهی از منکر را در ابعاد مختلف زندگی بررسی نموده و  مشخص گردیده امر به معروف و نهی از منکر در زندگی انسان ها کمک و نظارت و کنترل رفتارهای او می باشد که از طریق تقویت ارزش و هنجارها بوجود می آید. و امتی که بستر این رشد و تعالی را برای جامعه فراهم می آورد،افرادی با علم و با شخصیت تعلیم داده ، از مقام و جایگاهی بس رفیع برخوردار خواهد بود.
یافته ها: برای تأثیر امر به  معروف و نهی از منکر در زندگی اسلامی  باید به دنبال بهترین و مؤثرترین راهکارها و شیوه های عملی از قبیل احترام به شخصیت افراد، ارشاد تدریجی، نرمخویی، محبت و تشویق به ارزش ها بود تا این امر موجب  دست یافتن انسان به سلامتی جسمی و روانی در زندگی اسلامی گردد.
نتیجه گیری: خداوند برای سهولت این امر پس از آفرینش هستی خودش را نخستین مسئول و امرکننده و نهی کننده معرفی کرده و عنوان داشته که پیامبران و انبیاء را بعنوان واسطه این امر ، در روی زمین قرار می دهد. فریضه امر به معروف و نهی از منکر که از فروعیّات دین اسلام می باشد و در واقع  وظیفه واجبی است که به وسیله آن سایر واجبات بر پا می شوند. برای انجام این فریضه ، شناخت اصول و ضوابط کلی در ضرورت امر به معروف و نهی از منکر در زندگی انسان لازم است، در واقع این دو فریضه به عنوان دو اصل اصلاح جویی و مبارزه دائم با فساد ،رکن اساسی زندگی اسلامی می باشد که می تواند اثرات مثبت در امورات زندگی و رسیدن ما به اهدافمان داشته باشد. و فرقی هم از حیث جنسیت (مذکر و یا مونث) ندارد.زیرا زندگی انسان کانونی است که در آن تربیت یافته و راهی جامعه می گردد .
 
متن کامل [PDF 1132 kb]   (736 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1400/7/1 | انتشار: 1401/3/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.