logo
دوره 3، شماره 5 - ( زمستان 1398 )                   جلد 3 شماره 5 صفحات 211-195 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shirazi Nejad A, Saeidian Khorasgani N, Shah Talebi Hosseinabadi B. Qualitative Study of Professional Development Factors of Iranian School Principals. Islamic Life Style 2019; 3 (5) :195-211
URL: http://islamiclifej.com/article-1-878-fa.html
شیرازی نژاد امیر، سعیدیان خوراسگانی نرگس، شاه طالبی حسین آبادی بدری. مطالعه کیفی عوامل توسعه حرفه‌ای مدیران مدارس ایران. سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت. 1398; 3 (5) :195-211

URL: http://islamiclifej.com/article-1-878-fa.html


1- دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران.
2- استادیار، گروه مدیریت آموزشی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران. ، nsaeidian@khuisf.ac.ir
3- دانشیار، گروه مدیریت آموزشی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران.
چکیده:   (1270 مشاهده)
هدف: پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل توسعه حرفه‌ای مدیران مدارس ایران به منظور ارائه یک مدل مناسب با رویکرد کیفی - اکتشافی و با استفاده از تحلیل مضمون با رویکرد استقرایی انجام شده است.
مواد و روش ها: محیط پژوهش شامل منابع دسته اول پایگاه‌های اینترنتی و بانک‌های اطلاعاتی علمی معتبر در بازه زمانی 2004 تا 2020 و 1387 تا 1399 در حوزه مطالعات توسعه حرفه‌ای مدیران بود. به منظور جمع‌آوری مضامین اولیه، به روش نمونه‌گیری هدفمند به روش متوالی (به جای انتخاب یک نمونه ثابت حجم نمونه آنقدر افزایش می یابد تا زمانی که دیگر کافی باشد) تعداد 68 مقاله و کتاب داخلی و خارجی موردمطالعه قرار گرفت که با این تعداد نمونه محقق به اشباع نظری رسید. پس از کدگذاری و دسته‌بندی 118 مضمون اولیه، روایی محتوایی آن به دو روش کیفی و کمی (بررسی میزان توافق هر مضمون با استفاده از ضریب روایی محتوایی) انجام شد. با استفاده از ضریب هولستی، پایایی مضامین  96/0 برآورد شد.
یافته ها: شبکه مضامین مشتمل بر 3 مضمون فراگیر (فردی، درون‌سازمانی، برون‌سازمانی) و 9 مضمون سازمان دهنده و 104 مضمون پایه ترسیم گردیدعوامل شناسایی شده در این پژوهش نشان می دهد که توسعه حرفه ای مدیران مدارس، زیربنای توسعه آموزش و پرورش است، چرا که رهبری در مدارس تاثیر مستقیم بر روی یادگیرندگان دارد و نقش اساسی در توسعه کیفیت یادگیری دانش آموزان ایفا می کند.
نتیجه گیری: بدیهی است که توسعه حرفه ای مدیران وسیله ای برای بقا و ارتقای اثربخشی مدارس است.
متن کامل [PDF 1962 kb]   (1290 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1398/10/5 | انتشار: 1398/12/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.