logo
دوره 2، شماره 1 - ( زمستان 1396 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 19-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Behmanesh F, Gholipour Goodarzi F, Bakouei F. Marital Satisfaction in Different Patterns of mate selection; a Quran-Based Approach. Islamic Life Style 2018; 2 (1) :13-19
URL: http://islamiclifej.com/article-1-26-fa.html
بهمنش فرشته، قلی‌پور گودرزی فرزان، باکویی فاطمه. میزان رضایت زناشویی در الگوهای مختلف همسرگزینی؛ رویکرد مبتنی بر قرآن. سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت. 1396; 2 (1) :13-19

URL: http://islamiclifej.com/article-1-26-fa.html


1- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
2- اداره آموزش و پرورش، بابل، ایران ، f24farzan45@gmail.com
3- مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
چکیده:   (6021 مشاهده)
اهداف: در جوامع مختلف تداوم زندگی زناشویی و رضایت از آن به طور فزآینده ای در حال کاهش است. از آنجایی که الگوهای همسرگزینی از سنتی به مدرن تغییر یافته است و برخی محققان ارتباط این دو متغیر را نشان داده اند، مطالعه حاضر با هدف بررسی رضایت زناشویی در الگوهای مختلف همسرگزینی و تحلیل نتایج حاصل با استفاده از برخی آیات قرآن انجام شد.
ابزار و روش ها: در این مطالعه مقطعی در سال 1393، 880 زن متاهل در سنین باروری (49-15ساله) در شهرستان بابل به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. پرسش نامه سبک های همسرگزینی برای بررسی الگوهای همسرگزینی و پرسش نامه رضایت زناشویی والتر و هودسون، برای ارزیابی رضایت زناشویی مورد استفاده قرار گرفت. تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS 21 و توسط آزمون های مجذور کای، T مستقل و رگرسیون لجستیک انجام شد. نتایج کلی با نگاهی به آیات قرآن مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: استقلال در انتخاب همسر، سطح تحصیلات، وضعیت اقتصادی و الگوی همسرگزینی در رضایت زناشویی موثر بودند. رضایت زناشویی در زنانی که استقلال زیادی در انتخاب همسر داشتند، 98/1 برابر بیشتر از زنانی بود که استقلال نداشتند. رضایت زناشویی در زنان با تحصیلات ابتدایی و راهنمایی، 40% پایین تر از زنان با تحصیلات دانشگاهی بود. رضایت زناشویی در زنان دارای وضعیت اقتصادی پایین، 65% کمتر از زنان دارای وضعیت اقتصادی بالا بود. رضایت زناشویی در زنانی که الگوی همسرگزینی ترکیبی داشتند، 23/2 برابر بیشتر از زنانی بود که الگوی همسرگزینی مدرن داشتند (05/0>p) که این نتیجه منطبق بر آیات شماره 5 سوره مائده، 25 سوره نساء و 235 سوره بقره بود که از دوستی های مخفیانه قبل از ازدواج منع شده است.
نتیجه گیری: الگوی همسرگزینی ترکیبی در زنان در مقایسه با الگوی همسرگزینی مدرن، موجب رضایت زناشویی بیشتر می شود.
متن کامل [PDF 535 kb]   (1484 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/10/13 | انتشار: 1396/10/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.