logo
دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1401 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 431-422 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Afshar R, Kazemi R, Taklavi S. Effectiveness of Combined of Cognitive Therapy based on Mindfulness with Transcranial Electrical Stimulation on Reducing Anxiety in Chronic Tinnitus Sufferers. Islamic Life Style 2023; 6 (4) :422-431
URL: http://islamiclifej.com/article-1-1701-fa.html
افشار رضوان، کاظمی رضا، تکلوی سمیه. اثربخشی درمان ترکیبی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی با تحریک الکتریکی فراجمجمه ای بر کاهش اضطراب مبتلایان به وزوز گوش مزمن. سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت. 1401; 6 (4) :422-431

URL: http://islamiclifej.com/article-1-1701-fa.html


1- دانشجوی دکتری، گروه روان شناسی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران.
2- استادیار، گروه روان شناسی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران (نویسنده مسئول). ، r.kazemi@iauardabil.ac.ir
3- استادیار، گروه روان شناسی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران.
چکیده:   (434 مشاهده)
هدف: یکی از شایعترین مشکلات روانی در بین بیماران مبتلا به وزوز گوش، اضطراب است. لذا پژوهش حاضر با هدف اثربخشی درمان ترکیبی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی با تحریک الکتریکی فراجمجمه ای بر کاهش اضطراب مبتلایان به وزوز گوش مزمن صورت گرفت.
مواد و روش ها: طرح پژوهش، نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل بود و جامعه آماری شامل کلیه بیماران دارای مشکل وزوز گوش مراجعه کننده به مجتمع درمانی ثارالله اراک در سال 1400 بود. حجم نمونه آماری، 30 نفر (15 نفر گروه آزمایشی و 15 نفر گروه کنترل) از جامعه آماری مذکور بود که به شیوه نمونهگیری در دسترس انتخاب و به شیوه تصادفی  در دو گروه کنترل و آزمایش جایدهی شدند. گروه آزمایش در طی 8 جلسه ابتدا به مدت 20 دقیقه تحت تحریک الکتریکی فراجمجمهای و بلافاصله به مدت 60 دقیقه تحت مداخله شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی  قرار گرفتند و گروه کنترل تنها درمان معمول خود (تحریک الکتریکی فراجمجمه ای) را دریافت کردند. در این پژوهش، برای جمعآوری دادهها از از پرسشنامه اضطراب بک  استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل آماری دادههای بدست آمده، از آزمون تحلیل کواریانس تک متغیره استفاده شد.
یافتهها: میانگین نمرات اضطراب در مراحل قبل و بعد از مداخله در گروه آزمایش بـه ترتیـب 93/10 و 80/6 و در گروه کنترل به ترتیب 40/11 و 53/8 بود. نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که میانگین اضطراب در گروه آزمایش، پس از مداخله ترکیبی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی با تحریک الکتریکی فراجمجمه ای در مقایسه با گروه کنترل به طور معناداری کاهش پیدا کرده است (01/0P<).
نتیجه گیری: نتایج این پژوهش حاکی از آن است که مداخله ترکیبی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی با تحریک الکتریکی فراجمجمه ای به طور معناداری سبب بهبود اضطراب شده است، بنابراین استفاده از این مداخله برای مبتلایان به وزوز گوش مزمن پیشنهاد میشود.
متن کامل [PDF 666 kb]   (265 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1401/8/11 | انتشار: 1402/1/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.