logo
جلد 6 - ویژه نامه                   جلد 6 - ویژه نامه صفحات 124-113 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bagherian H, Varnaseri A, Hoseini Ahangari S A, Naghdinejad A. Study of the Thinking - Aloud Protocol (An Overview of the Challenges). Islamic Life Style 2022; 6 :113-124
URL: http://islamiclifej.com/article-1-1676-fa.html
باقریان حدیث، ورناصری احمدرضا، حسینی آهنگری سید عابدین، نقدی نژاد اطهره. بررسی پروتکل تفکر با صدای بلند (مروری بر چالش‌ها). سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت. 1401; 6 () :113-124

URL: http://islamiclifej.com/article-1-1676-fa.html


1- دانشجوی دکتری، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
2- استادیار، گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.
3- دانشجوی دکتری، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران (نویسنده مسئول). ، a.naghdinejad@ut.ac.ir
چکیده:   (566 مشاهده)
هدف: این پژوهش با هدف واکاوی ارکان اصلی و چالش‌های اجرایی پروتکل‌ تفکر با صدای صورت گرفته است.
مواد و روش ها: این پژوهش از نوع تحقیقات کیفی است که با روش مطالعه کتابخانه‌ای انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش کلیه مقالات علمی مربوط به پروتکل تفکر با صدای بلند است که در پایگاه‌های اطلاعاتی نمایه شده‌اند. ابزار پژوهش نیز سیاهه وارسی است.
یافته‌ها: دو مورد اساسی که وجود آن در پژوهش‌های پروتکل با صدای بلند الزامی است آموزش و تلنگر(یادآوری) است. همچنین از جمله چالش‌های موجود در این روش می‌توان به مدیریت واقعی انجام پروتکل تفکر با صدای بلند، افزایش مدت زمان انجام روش نسبت به سایر روش‌ها، امکان تحریف گزارش‌های ارائه شده از سوی شرکت‌کنننده توسط وی، ضرورت انجام تفسیر فرایندها قبل از این‌که یادگیری بیش از حد رخ داده باشد، بازگو کردن هر چه که به ذهن می‌رسد حتی اگر بی‌ربط باشد، واکنشپذیری و واقعی بودن پروتکل‌های تفکر با صدای بلند اشاره کرد.
نتیجه‌گیری: با بکارگیری شیوه‌های اجرایی مطلوب در اجرای فرایند تفکر با صدای بلند، افرادی که از پروتکل‌های‌ تفکر با صدای بلند استفاده می‌کنند استراتژی‌های بهتری را برای حل مسائل جاری دارند و همچنین می‌توانند در خلال انجام آن، دانش محتوایی بیشتری کسب ‌کنند. این روش ممکن است در زمینه آموزش‌های ویژه و مداخله به طور مثال آموزش مهارت‌های حل مسائل ریاضیات یا آموزش زبان دوم، با در نظر گرفتن چگونگی حمایت از شرکت‌کنندگان، بسیار کمک‌کننده باشد.
متن کامل [PDF 727 kb]   (361 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1401/10/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.