دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1402 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 129-117 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشجوی دکتری، گروه برنامه ریزی درسی، واحد لامرد، دانشگاه آزاد اسلامی، لامرد، ایران.
2- دانشیار ، گروه برنامه ریزی درسی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران (نویسنده مسئول). ، gholtash578@yahoo.com
3- استادیار، گروه علوم تربیتی، واحد لامرد، دانشگاه آزاد اسلامی، لامرد، ایران.
چکیده:   (600 مشاهده)
هدف: هدف از تحقیق حاضر طراحی و اعتبار بخشی الگوی برنامه درسی سبک زندگی ایرانی اسلامی دوره متوسطه نظام آموزشی کشور بود.
مواد و روش­ها: نوع روش تحقیق، ترکیبی بود؛ که در بخش کیفی با استفاده از مصاحبه و بررسی مستندات و در بخش کمّی از روش توصیفی پیمایشی استفاده شد. در بخش کیفی مشارکت کنندگان در پژوهش شامل 12 نفر از متخصصان و خبرگان حوزه تعلیم و تربیت و اساتید دانشگاه بود و در بخش کمی تعداد 140 نفر از دانش آموزان مقطع متوسطه شرکت داشتند. شیوه تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کیفی براساس تحلیل مضامین در نرم افزار «مکس کیودا» و در بخش کمّی براساس الگوی معادلات ساختاری نرم افزار اسمارت پی ال اس و همچنین نرم افزار اس.پی.اس.اس بود.
یافته­ها: در ارتباط با تحلیل مولفه­های سبک زندگی ایرانی اسلامی 110 مضمون در قالب 10 مولفه شامل شامل تفکر و خلاقیت (4 مفهوم)، مسانل سلامت و بهداشت (5 مفهوم)، مسانل اقتصادی (4 مفهوم)، مسائل دفاعی و امنیتی (4 مفهوم)، مسائل اجتماعی و جامعه شناختی(7 مفهوم)، مسائل اعتقادی و دینی (10 مفهوم)، مسائل فرهنگی و هنری (6 مفهوم)، مسائل علمی و آموزشی (7 مفهوم)، مسائل روانشناختی (4مفهوم) معرفی شد. در نهایت در جهت اعتبار سنجی این الگو نتایج شاخص استون-گیسر  نشان داد که شاخص برای مولفه­های مالی و اقتصادی، اخلاق، خانواده و سبک زندگی ایرانی اسلامی از تخمین قوی تری نسبت به سایر مولفه­ها برخوردار می­باشد که مقادیر مثبت این شاخص نشان دهنده کیفیت مناسب مدل اندازه­گیری انعکاسی است.
نتیجه­کیری: با تطبیق نتایج با شاخصهای برازش مدل به این نتیجه می­رسیم که تمامی مدل­هایی که از مولفه­های متغیرهای سبک زندگی ایرانی اسلامی بدست آمده است، قابل قبول می­باشد.
 
متن کامل [PDF 1105 kb]   (124 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1401/2/12 | انتشار: 1402/2/16

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.