logo
جلد 6 - ویژه سلامت و مدیریت                   جلد 6 - ویژه سلامت و مدیریت صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Maghsud Lu F, Sanagoo G, Shirazi M. Evaluation of the effectiveness of cognitive-behavioral therapy based on Islamic teachings in reducing anxiety thoughts, increasing resilience and life expectancy in women with MS and depression in Tehran. Islamic Life Style 2022; 6
URL: http://islamiclifej.com/article-1-914-fa.html
مقصودلو فاطمه، ثناگو غلامرضا، شیرازی محمود. بررسی اثربخشی درمان شناختی رفتاری مبتنی بر آموزه های اسلامی در کاهش افکار اضطرابی، افزایش تاب آوری و امید به زندگی در زنان مبتلا به ام. اس و افسردگی در شهر تهران. سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت. 1401; 6 ()

URL: http://islamiclifej.com/article-1-914-fa.html


1- دانشجوی دکتری، گروه روانشناسی، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران.
2- استادیار، گروه روانشناسی، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران(نویسنده مسئول). ، reza.sanagoo@gmail.com
3- دانشیار، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، گروه روانشناسی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
چکیده:   (1486 مشاهده)
هدف: هدف این پژوهش، بررسی اثربخشی درمان شناختی رفتاری در کاهش افکار اضطرابی، افزایش تابآوری و امید به زندگی در زنان مبتلا به ام. اس و افسردگی در شهر تهران است.
موارد و روش ها: پژوهش حاضر از نوع پژوهش‌های نیمه آزمایشی با طرح پیش‌ آزمون- پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل و با استفاده از انتخاب آزمودنی‌ها در گروه‌های آزمایشی و کنترل است. جامعه آماری پژوهش حاضر را زنان مبتلا به ام. اس شهر تهران در نیمه دوم سال ۱۳۹۹ تشکیل دادند که دارای پرونده بوده و بیماری آنان توسط ام. آر. آی و پزشک متخصص تشخیص داده شده و نوع بیماری آن‌ها عود کننده- پیشرونده بود. نمونه پژوهش حاضر به تعداد ۳۰ نفر به روش نمونهگیری هدفمند انتخاب شدند و به شیوه گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش(15 نفر) و گواه(15 نفر) قرار گرفتند. گروه آزمایش به مدت 8 جلسه 5/1 در معرض درمان شناختی- رفتاری قرار گرفتند و برای گروه کنترل هیچگونه مداخلهای انجام نگرفت. ابزار پژوهش شامل مقیاس امید اشنایدر و همکاران(1991)، مقیاس تاب‏آوری کونور و دیویدسون(2003) و مقیاس افکار اضطرابی ولز(1994) بود. این پژوهش از تحلیل کواریانس چند متغیری و تک متغیری، تحلیل واریانس با اندازهگیری مکرر استفاده شده است.
یافته ها: نتایج نشان داد درمان شناختی- رفتاری بر کاهش افکار اضطرابی، افزایش تابآوری و امید به زندگی در زنان مبتلا به ام. اس و افسردگی در شهر تهران مؤثر است(001/0).
نتیجه گیری: به منظور کاهش افکار اضطرابی، افزایش تابآوری و امید به زندگی در زنان مبتلا به ام. اس و افسردگی، از درمان شناختی- رفتاری استفاده شود.
متن کامل [PDF 2261 kb]   (440 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1400/7/1 | انتشار: 1400/9/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.