1- ، aghajani1362@yahoo.com
چکیده: (1003 مشاهده)
هدف: این مطالعه با هدف بررسی ارتباط اعتیاد به اینترنت با نگرش و التزام عملی نسبت به نماز در دانشجویان انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه به روش مقطعی بر روی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان در سال 1398 که به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده بودند، انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل سه پرسشنامه اطلاعات فردی- اجتماعی، اعتیاد به اینترنت یانگ و سنجش نگرش و التزام عملی نسبت به نماز های واجب بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 16 و با استفاده از آزمون های تی تست و آنوا، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی بررسی شدند.
یافته ها: میانگین سنی دانشجویان، 21 سال بود که 67 درصد آنها را زن و 86 درصد آنها مجرد بودند. متوسط زمان استفاده از اینترنت و فضای مجازی در دانشجویان 5 ساعت در روز بود. از بین نرم افزارهای ارتباطی بیشترین میزان استفاده به تلگرام و اینستاگرام اختصاص داشت. در مجموع،60 درصد دانشجویان اعتیاد شدید به اینترنت داشتند و اکثریت شرکت کنندگان از التزام عملی بالایی به نماز برخوردار بودند. ارتباط معکوس و معناداری را بین اعتیاد به اینترنت با نمره نگرش و التزام عملی یافت شد(01/0p=).
نتیجه گیری: با توجه به میزان میزان بالای اعتیاد به اینترنت در دانشجویان و ارتباط معکوس آن با التزام به نماز توجه بیشتر مدیران، اساتید دانشگاه ها و برنامه ریزان فرهنگی- آموزشی در زمینه تغییرات سبک زندگی با شرایط روز، مدیریت استفاده از فضای مجازی، آشنایی با پیامدهای منفی اعتیاد به اینترنت و ایجاد فضایی برای التزام عملی دانشجویان به برنامه های دینی ضروری است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1399/5/29 | پذیرش: 1399/7/16 | انتشار: 1399/9/19