logo
دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1400 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 85-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahmani A H, Karami M. Analysis of the Relationship between Rational Life and Spiritual Health in Allameh Jafari's Thought. Islamic Life Style 2021; 5 (1) :77-85
URL: http://islamiclifej.com/article-1-395-fa.html
رحمانی عبدالحمید، کرمی محمد. تحلیل رابطه ی حیات معقول با سلامت معنوی در اندیشه علامه جعفری. سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت. 1400; 5 (1) :77-85

URL: http://islamiclifej.com/article-1-395-fa.html


1- دانشجوی دکترای علوم قرآن و حدیث، مدرس دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، کرمانشاه، ایران.
2- استادیار، گروه معارف اسلامی و مرکز تحقیقات بین رشتهای معارف اسلامی و علوم سلامت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران (نویسنده مسئول).
چکیده:   (2616 مشاهده)
هدف:"سلامت معنوی" به عنوان بُعد چهارم سلامت مورد تأکید سازمان جهانی بهداشت است و در زندگی انسان نقش به-سزایی دارد. با توجه به جامعیت علامه جعفری در علوم منقول و معقول، حیات طیبه و ایده‌آل از منظر ایشان همان "حیات معقول" بیان شده است، لذا در این پژوهش، بایسته‌های حیات معقول در ارتباط با سلامت معنوی، مورد مداقه و تحلیل قرار گرفته است. 
مواد و روش: این پژوهش به روش مطالعه کتابخانه‌ای و با مراجعه به آثار متعدد و مکتوب علامه جعفری و مقالات مرتبط با مفهوم سلامت و معنویت، انجام گرفته است.
یافته‌ها: در پژوهش حاضر، حیات و مختصات انواع آن، حیات معقول و بایسته‌های آن، عینیت حیات طیبه با حیات معقول و نیز طُرُق نیل به سلامت معنوی از مسیر حیات معقول؛ به عنوان هدف متعالی تعالیم قرآنی، به‌دست آمده است.  
نتیجه‌گیری: با عنایت به عینیت مصداقی حیات معقول با حیات طیبه (ایده‌آل قرآنی) و نیز سلامت معنوی به عنوان نتیجه حیات ایده‌آل؛ راه رسیدن به آرامش و اطمینان روحی، گذر از حیات طبیعی محض و گام نهادن در حیات معقول است؛ زیرا توقف در حیات طبیعی، مانع فلسفه و هدف حقیقی زندگی است. بنابراین از منظر علامه جعفری، دوای دردهای بشر امروزی؛ علم، ایمان و عمل به تعالیم والای اخلاقی دین بوده و انسان نیازمند قرآن و قرآن انسان‌ساز است.
 
متن کامل [PDF 769 kb]   (1025 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1399/4/24 | انتشار: 1400/2/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.