Yarian S, Dinparvar Z. Effectiveness of Ontological Security Training on Religious Identity, Psychological safety, and Job Security among Teachers. Islamic Life Style. 2020; 4 (1)
URL:
http://islamiclifej.com/article-1-362-fa.html
1- دانشگاه علوم پزشکی ایران ، sajjadyarian@gmail.com
2- اداره آموزش و پرورش شهر اصفهان
چکیده: (628 مشاهده)
اهداف: امنیت و هستیشناسی به عنوان دو مفهوم اساسی در اکثر ادیان بهویژه دین اسلام و نظریات علمی حوزه علوم انسانی محسوب میگردند. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش امنیت هستیشناختی بر هویت دینی، امنیت روانی و امنیت شغلی معلمان بود.
ابزار و روشها: در این پژوهش شبهآزمایشی که با طرح پیشآزمون، پسآزمون و پیگیری دو ماهه همراه با گروه کنترل انجام شد، تعداد 30 نفر از معلمان زن مراجعهکننده به مرکز مشاوره شهر یاسوج به روش نمونهگیری هدفمند انتخاب و در دو گروه 15 نفری آزمایش و کنترل به صورت تصادفی جایگزین شدند و از طریق پرسشنامههای هویت دینی، امنیت روانشناختی و ناامنی شغلی ادراکشده مورد ارزیابی قرار گرفتند. گروه آزمایش در 6 جلسه 75 دقیقهای آموزش امنیت هستیشناختی شرکت کردند ولی گروه کنترل هیچگونه آموزشی دریافت نکرد. دادهها توسط آزمون تحلیل واریانس با اندازهگیری مکرر در نرمافزار SPSS نسخه 24 تجزیه و تحلیل گردیدند.
یافتهها: میانگین نمرات هویت دینی و امنیت روانی گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل در مراحل پسآزمون و پیگیری افزایش نشان دادند و این افزایش در میانگین نمرات امنیت شغلی در مرحله پسآزمون نیز مشاهده شد اما در مرحله پیگیری، کاهش وجود داشت. در مرحله پسآزمون، میزان تأثیر آموزش امنیت هستیشناختی بر هویت دینی (P<0.05)، امنیت روانی (P<0.01) و امنیت شغلی (P<0.01) معنادار بود. در مرحله پیگیری نیز میزان تأثیر این روش بر هویت دینی (P<0.01) و امنیت روانی (P<0.01) تداوم داشت اما این تداوم اثربخشی بر امنیت شغلی مشاهده نشد (P>0.05).
نتیجهگیری: آموزش امنیت هستیشناختی در بهبود هویت دینی، امنیت روانی و امنیت شغلی مؤثر است؛ لیکن تداوم اثربخشی آن بر امنیت شغلی به عوامل دیگری مانند مؤلفههای اجتماعی وابسته است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1399/2/21 | پذیرش: 1399/5/21 | انتشار: 1399/5/21