logo
دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1401 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 312-303 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Derakhsh M, Heydari S, Hassanzadeh R. The Effect of Anger Control Education on Decreasing Anger and Anxiety and Increasing Social Adjustment of Students Addicted to Online Games. Islamic Life Style 2023; 6 (4) :303-312
URL: http://islamiclifej.com/article-1-1600-fa.html
درخش مینو، حیدری شعبان، حسن زاده رمضان. تاثیر آموزش کنترل خشم بر کاهش خشم و اضطراب و افزایش سازگاری اجتماعی دانش‌آموزان وابسته به بازی‌های آنلاین. سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت. 1401; 6 (4) :303-312

URL: http://islamiclifej.com/article-1-1600-fa.html


1- دانشجوی دکتری، گروه روانشناسی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران.
2- استادیار، گروه روانشناسی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران (نویسنده مسئول). ، shaban.haydari17@yahoo.com
3- استاد، گروه روانشناسی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران .
چکیده:   (733 مشاهده)
هدف: وابستگی به بازی‌های آنلاین در حال افزایش است و با توجه به پیامدهای منفی آن، پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش کنترل خشم بر کاهش خشم و اضطراب و افزایش سازگاری اجتماعی دانش‌آموزان وابسته به بازی‌های آنلاین انجام شد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پیگیری همراه با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش دانش‌آموزان پایه پنجم ابتدایی ناحیه 2 شهر ساری در سال تحصیلی 1401-1400 بودند. حجم نمونه بر اساس نرم‌افزار G Power برای هر گروه 15 نفر تعیین که این تعداد با روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب و با روش تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. گروه آزمایش 12 جلسه 90 دقیقه‌ای تحت آموزش کنترل خشم قرار گرفت و در این مدت گروه کنترل آموزشی دریافت نکرد. ابزارهای پژوهش پرسشنامه اعتیاد به بازی‌های آنلاین (وانگ و چانگ، 2002)، سیاهه خشم کودکان (نلسون و فینچ، 2000)، مقیاس اضطراب کودکان (اسپنس، 1997) و مقیاس سازگاری اجتماعی کودکان (دخانچی، 1377) بودند و داده‌ها با روش تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر و آزمون تعقیبی بنفرونی در نرم‌افزار SPSS-26 تحلیل شدند.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که آموزش کنترل خشم باعث کاهش خشم و اضطراب و افزایش سازگاری اجتماعی دانش‌آموزان وابسته به بازی‌های آنلاین انجام شد و نتایج در مرحله پیگیری نیز باقی ماند (001/0>P).
نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش حاکی از تاثیر آموزش کنترل خشم و ماندگاری آن بر کاهش خشم و اضطراب و افزایش سازگاری اجتماعی دانش‌آموزان وابسته به بازی‌های آنلاین بود. بنابراین، متخصصان و درمانگران برای بهبود ویژگی‌های روانشناختی به‌ویژه برای کاهش خشم و اضطراب و افزایش سازگاری اجتماعی می‌توانند از روش آموزش کنترل خشم در کنار سایر روش‌های درمانی استفاده کنند.
متن کامل [PDF 514 kb]   (379 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1401/7/19 | انتشار: 1402/1/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.