Moradi Avarazmani H, Tojari F, Manochehri J. Effects of Event-Sponsor Fit on Consumers’ Attitude Toward Sponsors and Intention to Purchase Sponsored Products. Islamic Life Style 2022; 6 :1-9
URL:
http://islamiclifej.com/article-1-1485-fa.html
1- دانشجوی دکتری، گروه مدیریت ورزشی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2- استاد، گروه مدیریت ورزشی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران (نویسنده مسئول). ، farshad.tojari@gmail.com
3- استادیار، گروه مدیریت ورزشی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
چکیده: (172 مشاهده)
هدف: هدف از مطالعه حاضر بررسی تأثیر تناسب حامی-رویداد بر نگرش مصرف کنندگان نسبت به حامیان شرکتی و قصد خرید محصولات تحت حمایت در سطوح مختلف تبلیغات حمایت ؛ یک تیم در مقابل لیگ است.
مواد و روش ها: جامعه آماری این تحقیق تماشاگران مسابقات ورزشی لیگ برتر فوتبال کشور در سال 1400 بودند. نمونه آماری نیز با توجه به اهداف تحقیق از بین تماشاگران انتخاب گردید. نمونهگیری در این تحقیق به صورت تصادفی در دسترس بود. در این مطالعه از یک طرح فاکتوریل 2 × 2 استفاده شد. طرح تحقیق شامل 2 عامل تناسب بین حامی و رویداد و سطح حمایت مالی بود. شرکتهایی عنوان اسپانسر باشگاه و لیگ برتر ایران استفاده شد. از پاسخ دهندگان خواسته شد تا تیم فوتبال حرفهای مورد علاقه خود را از بین همه تیمهای لیگ برتر ایرن انتخاب کنند. افراد با دستور، به مدت 30 ثانیه در معرض محرک قرارگرفتند. سپس، از شرکت کنندگان خواسته شد تا به پرسشنامه مرتبط با متغییر وابسته تحقیق پاسخ دهند. این پرسش نامه شامل بخشهای نگرش حامی مالی، نگرش به تبلیغ، قصد خرید، همخوانی رویداد اسپانسر، انتخاب یکی از دو لوگو به عنوان فرآیند بررسی دستکاری (لوگوی لیگ برتر فوتبال کشور و لوگوی باشگاه مورد علاقه)، هویت تیمی نسبت به باشگاه مورد علاقه، نگرش نسبت به تبلیغ و ویژگیهای دموگرافیک میشد.
یافته ها: یافته های آزمون مانووا نشان داد که شرکت کنندگانی که در معرض آگهیهای حمایت از لیگ و همچنین آگهی با تناسب بالا قرار گرفتند نگرش و قصد خرید بالاتری داشتند.
نتیجه گیری: همچنین نتایج نشان داد که هیچ تفاوتی در دو سطح حمایت یعنی لیگ و تیم در تغییر نگرش و قصد خرید در تناسب بالا و تناسب پایین وجود نداشت. و در هردو سطح با تناسب بالا نگرش و قصد خرید بالاتر می رود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1401/2/18 | انتشار: 1401/9/22