logo
جلد 7 - ویژه نامه                   جلد 7 - ویژه نامه صفحات 446-435 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

azizi M, tajrobehkar M, purehsan S. predicting self-control based on attachment to God mediated coping styles in patients with diabetes. Islamic Life Style 2023; 7 :435-446
URL: http://islamiclifej.com/article-1-1101-fa.html
عزیزی مریم، تجربه کار مهشید، پوراحسان سمیه. پیش بینی خود کنترلی بر اساس دلبستگی به خدا با میانجی گری سبک های مقابله ای در بیماران مبتلا به دیابت. سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت. 1402; 7 () :435-446

URL: http://islamiclifej.com/article-1-1101-fa.html


1- کارشناسی ارشد، ایران.
2- دکتری، ایران (نویسنده مسئول). ، m.tajrobehkar@ac.ir
3- دکتری، ایران.
چکیده:   (539 مشاهده)
هدف: دیابت از جمله بیماری­ های مزمنی است که می­ تواند بر سلامت جسمانی و روانی شخص بیمار تاثیر منفی بگذارد، بنابراین استفاده از سبک­ های مقابله ­ای مناسب به ­منظور سازگاری با شرایط بیماری و هم­چنین دلبستگی به خداوند می­ تواند منجر به خودکنترلی در بیماران مبتلا به دیابت شود.
مواد و روش ­ها: این پژوهش به ­شیوه نیمه­ تجربی، توصیفی و از نوع همبستگی اجرا شد. جامعه­ ی آماری پژوهش حاضر را 200 نفر از افراد مبتلا به دیابت در شهر کرمان در سال 1399 تشکیل می­ دهند. جهت گردآوری داده­ ها از پرسش­نامه­ های دلبستگی به خدا، خودکنترلی تانجی و راهبردهای مقابله ­ای لازاروس استفاده شد و به ­منظور تجزیه و تحلیل داده­ ها روش تحلیل مسیر با استفاده از نرم­ افزار AMOS  به­ کار گرفته شد.
یافته­ ها: یافته­ های پژوهش حاکی از آن است که رابطه­ ای معنادار میان سبک­ های مقابله ­ای هیجان مدار با دلبستگی به خدا وجود دارد که منجر به خودکنترلی در بیماران مبتلا به دیابت می­ شود، اما متاسفانه رابطه­ ای مبنی بر استفاده از سبک­ های مقابله ­ای مساله مدار در بیماران مبتلا به دیابت وجود ندارد.
نتیجه­ گیری: نتایج این پژوهش نشان می­ دهد که استفاده از سبک ­های مقابله­ ای هیجان مدار به ­همراه دلبستگی بیماران مبتلا به دیابت به خداوند شرط لازم برای ایجاد خودکنترلی، اما کافی نیست و برای رسیدن به خودکنترلی به ­منظور بهبود شرایط جسمانی و روانی آن­ها در مقابله­­ ی با بیماری، استفاده از سبک­ های مقابله­ ای مساله ­مدار نیز در کنار سبک ­های مقابله ­ای هیجان­ مدار و دلبستگی به خدا امری مهم و ضروری است.
متن کامل [PDF 851 kb]   (181 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1400/12/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.